Maker paras valinta

 MIKSI MAKER

 

 • Olemme Suomen arvostetuin yksityinen meikki- ja maskeerauskoulu, ja olemme voittanut  7 vuotta peräkkäin Maskeerauksen oppilassarjan suomen mestaruuden.
 • Maker on luotettava. Opetussuunnitelma esimerkiksi valmistaa viralliseen Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkintoon. Opetuksemme on paljon pitkäkestoisempi ja laajempi kuin ammattitutkintoon vaaditaan. Meikkaaja-maskeeraaja -koulutuksemme on alan pisin.
 • Meikkaaja-maskeeraaja -koulutukselle Kela on myöntänyt opintotukioikeuden.
 • Kaikkien meikkaajien ja maskeeraajien kuuluu nykypäivänä osata tehdä myös kampauksia niin näytöksiin kuin kuvauksiinkin. Opetussuunnitelmamme on saanut paljon arvostusta ja kiitosta alan ammattilaisilta, sillä se sisältää opinnot myös tähän. Yhteistyötä teemme Salon Noirin kanssa
 • Koulustamme valmistuneet saavat alalla arvostetun todistuksen. Todistus on sekä suomeksi että englanniksi, ja se mahdollistaa helpon työllistymisen sekä kotimaassa että kansainvälisesti.
 • Mahdollisuus monipuolisiin työharjoitteluihin koulun ohessa. Koska koulutuksemme on tunnettua ja laadukasta, meille satelee työharjoittelumahdollisuuksia. Kaikkia niistä emme pysty ottamaan vastaan, sillä pidämme oppilaiden läsnäoloa lähiopetuksessa erittäin tärkeänä.
 • Olemme ainoa uuden sukupolven meikki- ja maskeerauskoulu. Maker ei ole ketju, emmekä ole maahantuojia, minkä ansiosta voimme tehdä päätökset itsenäisesti; suunnitella opetussuunnitelmamme olemaan ajan hermolla sekä valita parhaat opettajat, yhteistyökumppanit sekä brändit.
 • Oppilaat saavat koulun aikana arvokkaan Maker -meikkilaukun korkealaatuisine tuotteineen.
 • Makerin lokaatio on ideaali: Kaapelitehdas on Suomen suurin kulttuurikeskus. Kaapelitehtaalla on 3 museota ja 10 galleriaa, tanssiteattereita, valokuvaajia, lukuisia taiteilijoita, brändejä ja yrityksiä. Kaapelitehtaalla järjestetään lukuisia konsertteja, messuja ja festivaaleja kaikille kulttuuria janoaville.

OPETUS JA OPETTAJAT:

 • Ystävällistä ja intensiivistä pienryhmäopetusta. Ei  monimuotokoulutusta – opettaja on aina paikalla.
 • Opettajat ovat koulumme ylpeys ja heidät onkin valittu tarkasti. Kaikki opettajamme ovat pitkään alalla olleita ammattilaisia, jotka työskentelevät kentällä opetuksen ohella. Olemme tunnettuja hyvästä, ystävällisestä ilmapiiristämme ja erinomaisista kontakteistamme.
 • Laaja opettajakuntamme mahdollistaa monipuolisen opetuksen. Koulustamme ei valmistu “muutamien opettajien kopiota”. Meillä on ehdottomasti Suomen laajin opettajakattaus.
 • Jokaisella opettajalla on oman erityinen osa-alueensa, jonka parissa rakastaa työskennellä. Meillä tunnetut muoti- ja televisio-puolen meikkaaja-maskeeraajat opettaa muotia ja kauneutta. Teatterissa aktiivisesti työskentelevät opettavat luonnollisesti teatteria – ja opiskelijat pääsevätkin tutustumaan teatterin sekä TV:n kulisseihin. Makerin opettajilta saat viimeisimmät tuotevinkit ja niksit ammattimaiseen työskentelyyn.
 • Makerilla on mahtava työharjoittelumahdollisuus. Oppilaamme tälläkin hetkellä meikkiasistenttina viikottain mm. teattereissa, televisiossa, lyhytelokuvissa, kuvauksissa  ja muotinäytöksissä
 • Koulussamme opiskelija saa tuotekoulutuksen ja -tietouden monesta eri sarjasta käytännön kautta. Koulumme tekee yhteistyötä mm. Diegodalla Palman, Bennyen ja  NYX:n kanssa. Näiden lisäksi koulustamme löytyy monia muita tunnetuja brändejä.
 • Oppilaamme pääsevät opintojensa aikana rakentamaan valokuvaportfoliota ammattivalokuvaajan kanssa.

 

Palautteita Makeristä valmistuneilta

Makerilta sain tiiviissä ajassa todella laajan koulutuksen harjoitteluineen ja jalan useiden ovien väliin heti koulutuksen aikana, joka tällä alalla on merkittävä hyöty työllistyä haluamalleen alalle jo heti alkumetreiltä. Opetuksen aikana pidin kovin siitä, että opettajinamme toimi Suomen ehdottomasti parhaat alan konkarit useiden vuosien kokemuksella. Jälkeenpäin kelaten taaksepäin silti suurin plussa oli merkkiriippumattomuus opiskellessa. Tämä oli erittäin iso plussa tositoimiin lähtiessä kun tiesi, että koulutuksen aikana karttunut oppi auttaa merkittävästi kokonaan uusienkin brändien kanssa työskennellessä, jotta pääsee kiinni nopeammin itse työhön nopeillakin aikatauluilla tulevilla työkeikkabookkauksilla.

Makerin jälkeen mulla oli laaja osaaminen ja työt odottamassa tekijää. Mm. Mtv3 televisiomaskeeraukset, joiden kautta pääsin myös tekemään heti koulun jälkeen kesällä Suomi Areenaan maskeja. Myös erilaisia mainoskuvauksia ja näytöksiä tuli Makerista tutuksi tulleiden kontaktien kautta.

Urasta haaveileville suosittelen olemaan avoimin mielin ja reippaasti kokemaan ja näkemään paljon erilaisia asioita ja kerryttämään kokemusta. Makerin koulutuksen aikana on paljon mahdollisuuksia verkostoitua kovien konkareiden kuin myös uusien tulokkaiden kanssa. Ota kaikki irti siitä kokeilemalla pähkähullujakin visioita ennakkoluulottomasti ja luota itseesi!

Mari Pylkkänen

@mari.pylkkanen  @muahmaripylkkanen

 

Makerista käteen jäi ammatillinen itsevarmuus sekä ensimmäiset verkostot alalta. Pidin koulutuksen intensiivisyydestä sekä erityisesti SFX-jaksosta. Erityismaininta superammattilaiselle Eija Hakkaraiselle, joka onnistui antamaan laadukkaita oppeja erikoisefekteistä lyhyessä ajassa! Koulun valmistautua olin saatavilla kaikkiin mahdollisiin projekteihin ja jatkoin aktiivisesti pitkään alalla olleiden maskeeraajien assarointia. Pikkuhiljaa aloin saamaan myös omia keikkoja ja melko nopeasti nämä yksittäiset keikat alkoivatkin poikimaan lisää keikkoja. Olen assaroinut alan huippuja mm. muotinäytöksissä, muotikuvauksissa sekä mainoskuvauksissa. Omiin työprojekteihini lukeutuu myös muoti- ja mainoskuvaukset, joiden lisäksi olen päässyt maskeeraajaksi esim. useisiin musiikkivideoihin. Muutaman artisti asiakkaan kanssa kierrän myös festareita ja muita keikkoja. Tällä hetkellä minua työllistääkin siis pääasiassa musiikkiala sekä toiset maskeeraajat, jotka tarvitsevat apukäsiä keikoilleen.

Kaiken A ja O on mielestäni oma motivaatio tulla meikkaaja-maskeeraajaksi. Kouluttaudu, usko itseesi, inspiroidu ja mitä tärkeimpänä – verkostoidu! Ole saatavilla ja näytä ympärillä oleville ihmisille innokkuutesi, sillä pääsee jo pitkälle. Taitaville ja ennen kaikkea hyville tyypeille on aina tilaa! 🙂

Taiga Tuulijärvi

@taigatuulijarvimakeup

 

Makerin meikkauskoulu antoi eväät erilaisiin alan tekniikoihin sekä mahdollisuuden verkostoitua jo alalla olevien kanssa. Eniten pidin treenaamisesta tunneilla, jokaiselta opettajalta oppi aina jotain!

Makerin koulun jälkeen tein töitä freelancerina ja edelleenkin silloin kun päätyöni Estée Lauderilla (olen Estée Lauderin kansallinen meikkiartisti sekä toimin Counter Managerina Estée Lauderin sekä Clinique brändeillä) siihen antaa tilaisuuden.

Koulu kannattaa käydä huolella loppuun, kysele ja pyydä palautetta opettajilta sekä kanssa opiskelijoilta. Uran alku ottaa aikansa, mutta kova työ palkitaan. Ja vielä yksi vinkki: assarointi on super tärkeää!

Satu Sirelius

@satusirelius

 

Pidin eniten Maker Academyn opetuksen monimuotoisuudesta ja laadukkaasta opetuksesta. Iso merkitys sillä, että lahjakkaat opettajat tekevät oikeasti myös itse töitä alalla ja ovat ”aallon harjalla” ja tuntevat myös uudet tekniikat ja tuotteet. Opetuksen aikana pääsin itse oikeasti keikoille mukaan töihin ja käyttämään saatuja oppia. On tärkeä, että tällä alalla oikeasti pääsee harjoittelemaan oppeja käytännössä, ennen kuin valmistuu.

Koulun jälkeen perustin oman yrityksen ja pääsin Makerin työharjoittelujen ja koulutusten kautta Mtv:n maskeerajaksi. Olen tehnyt myös yksityiskeikkaa, mainoskuvauksia ja näytöksiä.

Kokemus ja taso on Makerissä huippua! Lahjakkaat Makerin opettajat inspiroivat ja heidän työnsä puhuu puolestaan. Makerin rehtori Iiris kannattaa ehdottomasti tavata. Hän osaa kertoa alasta ja koulutuksesta paljon. Hän myös kannusti itseäni, silloin vielä kovin epävarmaa tyttöä, toteuttamaan haaveeni.

Mari Bach

@bymaribach

 

Pidin Maker Academyn koulussa erityisesti siitä, että siellä oli vaihtuvia opettajia, joilta oppia. Koulun aikana opin paljon eri tekniikoita ja työvälineistä paljon. Makerin jälkeen tein todella paljon töitä laidasta laitaan muotinäytöksistä yksityismeikkeihin. Assasin koulun jälkeisen vuoden kokeneita meikkaajia ja sitä kautta opin ja sain pikkuhiljaa omia keikkoja.

Nykyään minulla on paljon erilaisia työprojekteja ja nautin juuri siitä, että päivät ja keikat ovat erilaisia. Teen pääsääntöisesti muoti-, mainos- ja henkilökuvauksia. Olen ollut myös useamman kerran meikkaamassa Pariisin muotiviikoilla. Meikkausurasta haaveileville suosittelen lähteä rohkeasti mukaan meikkauksen ihanaan maailmaan! Uran voi luoda niin monella eri tavalla seuraten omaa intohimoa.

Heidi Viskari

@heidiviivu